Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Små modeller av stora turistattraktioner för synskadade

Aachen Cathedral, Aachen, Tyskland. (T.v.: Stock Photos | T.h.: Frans Berkelaar/ Wikimedia Commons, cc.

För att hjälpa synskadade att ta del av och beundra de stora turistattraktionerna skapas miniatyrer av dessa attraktioner. De placeras nära attraktionerna själva, inklusive information i punktskrift för att hjälpa fler att läsa om monumenten eller hela stadens centrum.
    Dessa underbara tillägg hjälper blinda och synskadade att uppskatta turistattraktioner bättre. Naturligtvis har ny teknik som 3D-tryckning gjort skalmodeller billigare och de taktila modellerna har blivit allt vanligare.
    My Modern Met: Mini Sculptures in Front of Monuments Help Visually Impaired People Explore Architecture.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv