Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Civita di Bagnoregio

Foto: fortherock, cc.

Civita di Bagnoregio är en liten italiensk kullig stad i provinsen Viterbo, i centrala Italien. Staden ligger på en kulle högt ovanför en stor kanjon, med två strömmande vatten i dalarna nedanför. Den här 2.500-åriga staden är ständigt utsatt för förstörelse, eftersom dess kanter faller sönder.
    Civita di Bagnoregio är faktiskt två städer. Civita ligger på en kulle endast tillgänglig genom en lång stenig gångväg som börjar vid slutet av vägen från grannstaden Bagnoregio. En gång var Civita det större samhället och Bagnoregio satellitstaden. Idag har Civita bara cirka 6 åretruntboende invånare fast beslutna att behålla detta lilla fragment av sten levande.
    Atlas Obscura: Civita di Bagnoregio.
    Comune di Bagnoregio.
    Ancient Origins: Civita di Bagnoregio – Italy’s Most Enchanting and Surreal Ancient Town Is Dying.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv