Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Miljöpartiet växer med brexit

Källa Europaparlamentet. | Grafik: Europaportalen.

När Storbritannien lämnar EU om knappt två veckor får Miljöpartiet genom Jakop Dalunde ytterligare en ledamot i EU-parlamentet. Samtidigt påverkas de politiska grupperna i parlamentet när de 73 brittiska ledamöterna lämnar och 27 nya kommer in.
    Den 31 januari lämnar Storbritannien med största sannolikhet EU och därmed också landets 73 EU-parlamentariker. Samtidigt justerar Europaparlamentet mandatfördelning så att de bättre motsvarar befolkningsmängden i medlemsländerna. Det betyder 27 nya politiker från 14 medlemsländer, däribland en från Sverige. Resultatet från EU-valet i maj i fjol innebär att det mandatet kommer gå till Miljöpartiet och deras tredje kandidat på listan, den tidigare Europaparlamentarikern Jakop Dalunde.
    Europaportalen: Miljöpartiet växer med brexit.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv