Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Storbolag större hot mot den personliga integriteten än storebror

Foto: Unsplash.

Varannan svensk anser att de globala plattformsbolagens datainsamling av vad vi gör online utgör ett större hot mot den personliga integriteten än samhällets behov av datainsamling. Det visar resultatet av en landsomfattande undersökning.
    – Redan med boken 1984 förutspåddes och problematiserades samhällets övervakning av individen och kollektivet. Men när vi nu i dag lever med insamling av vår personliga data, då är det storföretagens övervakning som oroar oss mest, säger Markus Lahtinen, universitetsadjunkt i informatik på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.
    Lunds universitet: Storbolag större hot mot den personliga integriteten än storebror.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv