Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vetenskapsradion Historia fyller 20 år

Tobias Svanelid, programledare och producent för Vetenskapsradion Historia.
Foto: Mattias Ahlm.

I januari år 2000 sändes det allra första avsnittet av Vetenskapsradion Historia i Sveriges Radio. Två decennier och nära 900 program senare firar programledaren Tobias Svanelid att hans program fyller 20 år.
    Den 7 januari sändes ett jubileumsprogram med en nostalgikavalkad. Lyssnarna fick också veta vilka stora genombrott den svenska historiska och arkeologiska forskningen har gjort de senaste tjugo åren. Arkeologen Kristina Ekero Eriksson och historikern Bo Eriksson guidade i den aktuella forskningen och diskuterade hur historiens roll förändrats i Sverige från år 2000 till i dag.
    Lyssna till programmet i efterhand på Sverige Radios hemsida: Vetenskapsradion Historia fyller 20 år!

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv