Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Mängden skadlig kod för Mac-datorer ökar

Mellan 2018 och 2019 ökade mängden skadlig kod för Mac OS med 400 procent enligt en ny rapport från det amerikanska säkerhetsföretaget Malwarebytes.
    Antalet attacker mot företag har ökat med 13 procent jämfört med 2018, antalet attacker mot konsumenter har minskat med två procent. Totalt sett ligger ökningen på endast en procent, vilket är en mindre ökning än befarat.
    Den största skillnaden mellan 2018 och 2019 är att mängden skadlig kod för Mac OS har ökat med 400 procent. I genomsnitt har Malwarebytes upptäckt 11 hot per Mac-användare, vilket kan jämföras med 4,8 hot per Windows-användare.
    Den vanligaste formen av skadlig kod är ”adware”, mjukvara som ökar mängden reklam. Effekten är att datorn blir segare än vanligt, men det finns även en risk att reklamen kan användas för nätfiske och liknande.
    Malwarebytes Labs: 2020 State of Malware Report (pdf).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv