Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Vasaloppsåkare påverkas i mindre utsträckning av vanliga folksjukdomar

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos.

I dag går startskottet för årets Vasalopp och tusentals människor laddar för att skida den nio mil långa sträckan mellan Sälen och Mora. Samma sträcka som Gustav Eriksson – sedermera kung Gustav Vasa – skidade redan 1521. Det första tävlingsloppet gick av stapeln 1922 och idag, nästan 100 år senare, har forskare i studerat Vasaloppsåkare för att ta reda på kopplingen mellan fysisk aktivitet och olika sjukdomar i hjärnan.
    Läs mer på Lunds universitet: Vasaloppsåkare påverkas i mindre utsträckning av vanliga folksjukdomar.
    Vasaloppet: Vasaloppets vintervecka 2020.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv