Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ikoniska filmkaraktärer som statyer på Leicester Square

Mary Poppins och Mr. Bean.

Leicester Square i London är vanligtvis full av spännande tilldragelseer, nu kan besökare även ta en närmare titt på sina favoritfilmkaraktärer, som har fått ett andra liv. Tack vare Heart of London Business Alliance och Westminster City Council har bronsstatyer av nio legendariska filmkaraktärer placerats ut på Leicester Square.
    När man kommer till torget finns en karta som leder besökarna till de olika karaktärerna, även om man inte behöver någon hjälp med att upptäcka de första.
    På en bänk som vetter mot framsidan av Shakespeare-statyn sitter den excentriske Mr. Bean. Han var den överlägset mest populära attraktionen, eftersom åskådare väntade i rad bara för att få sin bild tagen bredvid den ”inkompetente komikern”.
    Läs mer och se fler bilder på Londonist: Iconic Film Character Statues Unveiled In Leicester Square.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv