Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

WikiGap gör internet mer jämställt

I samband med internationella kvinnodagen 8 mars genomför UD för tredje året i rad en världsomspännande aktion för att göra internet mer jämställt. Skrivarstugor med syfte att öka antalet kvinnor på Wikipedia anordnas parallellt i ett 30-tal länder. I Sverige anordnas WikiGapGöteborgs Universitet.
    Wikipedia är världens största nätbaserade och användargenererade uppslagsverk. Vad som står på Wikipedia påverkar och färgar läsarnas kunskap om världen. Men där råder en stor obalans. 90 procent av innehållet är skapat av män, och det finns mer än fyra gånger fler artiklar om män än om kvinnor.
    I Göteborg anordnas WikiGap i samarbete med Wikimedia Sverige och Göteborgs Universitet 6 mars. Temat är historiska kvinnor.
    Läs mer: WikiGap.
    Mer information om WikiGap Göteborg: 6 mars kl. 13-17: Minska gapet mellan män och kvinnor på Wikipedia.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv