Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

App hjälper att halvera smärta vid artros

Håkan Nero. Foto: Olle Dahlbäck.

Genom att dagligen under 6 månader göra några enkla fysiska övningar och få information om sin sjukdom kunde 500 patienter med artros i genomsnitt nästan halvera sin smärta och förbättra sin fysiska funktion. Till sin hjälp använde de en nyutvecklad mobilapp.
    – Vi förväntade oss att patienterna skulle bli bättre, men inte att de skulle bli så bra. Det visar att det går utmärkt att behandla kronisk sjukdom som artros med hjälp av digital teknik, säger forskaren och fysioterapeuten Håkan Nero vid Lunds universitet.
    Läs mer på Lunds universitet: App hjälper att halvera smärta vid artros.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv