Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Det ser mörkt ut, eller …

Man får en otäck känsla ibland av att det råder någon slags undergångsstämning, framtidspessimism, på sina håll just nu. Corona-virusets framfart över världen, flyktingsituationen vid gränsen GreklandTurkiet, klimatet som är oroväckande, m.m.

”Arbetet går bra, men det verkar som att världen kommer att gå under.”
    Nobelpristagaren och forskaren Sherwood Rowland fällde den klassiska repliken när han fick frågan av sin fru hur arbetsdagen hade varit.
    Klimatforskarna har ett jobb där de dagligen får hantera oroväckande och nedslående fakta om planetens kritiska tillstånd. Hur orkar de? Det frågar sig DN:s Kristofer Ahlström som har intervjuat åtta svenska klimatforskare. Läs artikeln på länken här nedan.
    Trafikverket släppte i förra veckan en rapport om de svenska utsläppsmålen. De folkvalda vågar inte prata om elefanten i rummet – att antalet bilar måste minska för att Sverige ska klara klimatmålen, menar DN:s Jonas Fröberg. Läs hans kommentar i Klimatkollen.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv