Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Schweiziska Gruyere utsågs till världens bästa ost

Domarna vid World Cheese Contest i Wisconsin gav toppriset till en schweizisk gruyere, rapporterar Associated Press.
    Tävlingen är den största tekniska ost-, smör- och yoghurttävlingen i världen och startade tisdag i Madison med ett rekord på 3.667 bidrag.
    De 55 domarna smakar, sniffar och inspekterar de 132 klasserna av mejeriprodukter under tävlingen.
    Gruyere är en hårdost liknande Emmentaler, med förhållandevis kraftig smak, som tillverkas i Schweiz och Frankrike. Namnet kommer ursprungligen från regionen Gruyère som ligger i kantonen Fribourg i Schweiz. Gruyere tillverkas av opastöriserad mjölk och har tät eller finpipig textur.
    Associated Press: Swiss gruyere named best in world cheese competition.
    World Championship Cheese Contest.
    La Gruyère.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv