Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Västerås flygplats läggs ned

Västerås flygplats.

Under tisdagen meddelade Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet i Västerås att de är överens om en avveckling av Västerås flygplats. Men bara tre av fyra partier står bakom, Centerpartiet vill ha flygplatsen kvar

– Vi har kommit till vägs ände med de bidrag staden ger till flygplatsen, vi behöver riva av det här plåstret, sa kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) vid partiernas gemensamma presskonferens.

Flygplatsen ska inte läggas ned direkt. I praktiken innebär beslutet att flygplatsbolaget får direktiv om att göra en avveckling. Själva nedläggningen kan ta några år, eftersom avtal och anställningar gäller för vissa tider framåt. Ett av avtalen är det som flygplatsen tecknat med Ryanair.
    DN: Västerås flygplats läggs ned.
    VLT: VLT AVSLÖJAR: Flygplatsen läggs ned.
    VLT: Även privatflyg och sjukresor ska försvinna: ”Ger stora nya möjligheter”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv