Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Covid-19 i USA

2020-03-12.

President Donald Trump har gjort sitt bästa för att på olika sätt underminera sina egna experter på området och sprida allmän förvirring kring allvaret i situationen. Det handlar om konspirationsteorier att det hela är ett demokratiskt påhitt för att sabotera ekonomin och på det viset öka sina chanser i valet i november. Han har vid ett flertal tillfället banaliserat virusets konsekvenser både för samhället i stort såväl som för enskilda individer. Han har spekulerat i smittans dödlighet, mycket låg har han sagt.
    När Amerika började att förstå omfattningen av en eskalerande folkhälsokris, överträffade antalet kända coronavirusfall 1.200 på onsdagen, vilket signalerade att viruset sprider sig mycket i samhällen, vid åda kusterna och i mitten av landet.
    Även Donald Trump befinner sig nu mitt I en pandemi …
    The New York Times: U.S. Coronavirus Cases Surpass 1,000: Full Map.
    USA.gov: Government Response to Coronavirus, COVID-19.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv