Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Microsoft har satt stopp för gigantiskt botnät

Foto: Microsoft.

Microsoft har lyckats sätta stopp för ett gigantiskt botnät. Genom att knäcka algoritmen för att skapa slumpmässiga domännamn har Microsoft till sist satt stopp för botnätet Necurs.
    Den 5 mars gick Microsofts advokater till en amerikansk domstol med begäran om att få kontroll över samtliga Necurs domäner i USA, något som beviljades utan större dröjsmål. Nästa steg var att i samarbete med säkerhetsföretag, operatörer och polismyndigheter göra ett gemensamt tillslag i 35 länder där botnätet verkat.
    Förhoppningen är att detta ska leda till en rejäl minskning av mängden skräp- och bluffmejl den närmsta tiden. Enligt uppgift ska en enskild dator ha skickat ut 3,8 miljoner skräpmejl till 40,6 miljoner användare under en period på 58 dagar.
    Microsoft blog: New action to disrupt world’s largest online criminal network.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv