Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sverige ansökte om näst flest patent per capita förra året

European Patent Office (EPO) har sammanställt statistik för förra årets patentansökningar och där framgår att Sverige ligger hyfsat till. Sammanlagt kom det in över 181.000 patentansökningar från europeiska länder förra året vilket är en ökning med 4 procent jämfört med 2018.
    Från svenskt håll ansöktes om 4.381 patent förra året, en uppgång med hela 8 procent sedan 2018. Det gör att Sverige har näst flest patentansökningar per invånare efter Schweiz. Svenska Ericsson var med sina 1.616 patentansökningar det företag som ansökte om flest patent i Sverige. Det gav dem även en sjundeplats bland företagen i den globala “patentligan”.
    EPO: Welcome to the Patent Index 2019.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv