Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

ECB-miljarder ska mildra coronachocken

Europeiska centralbankens chef Christine Lagarde. Foto: ECB.

Europeiska centralbanken lovar stödköpa obligationer för 120 miljarder euro och erbjuda banker fler billiga lån i ett försök att minska de ekonomiska effekterna av coronavirusets framfart. Samtidigt uppmanas euroländernas regeringar rycka in med stimulanspaket.
    – Spridningen av coronaviruset har varit en omfattande chock för tillväxtutsikten i världen och i euroområdet. Det kommer att få en betydande inverkan på ekonomisk verksamhet, sade ECB-chefen Christine Lagarde under en presskonferens på torsdagen där hon målade en dyster bild av prognosen för ekonomin i euroländerna.
    Europaportalen: ECB-miljarder ska mildra coronachocken.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv