Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fel hur du än gör – kriskommunikationens förbannelse

Illustration: Mostphotos.

Damned if you do, damned if you don’t. Så är situationen för de politiker och experter som både ska fatta beslut och kommunicera dem under en kris som Corona, enligt riskforskarna Misse Wester och Christian Uhr.
     Coronakrisen är unik, men samtidigt finns det paralleller att dra till andra kriser runt om i världen. Tonläget i debatten har stundtals varit väldigt högt och kritiken har många gånger varit stark.
    Riskforskarna Christian Uhr och Misse Wester är båda aktiva vid avdelningen för riskhantering och samhällssäkerhet. Båda har mångårig erfarenhet av att studera kriser och med detta ledning, samverkan, beslutsfattande och riskkommunikation. Förenklat fokuserar Christian Uhr på professionella aktörer medan Misse Wester framför allt koncentrerar sig på hur vanliga människor beter sig i krissituationer.
    Lunds universitet: Fel hur du än gör – kriskommunikationens förbannelse.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv