Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hälften av hushållen utanför tätort och småort har snabbt bredband

Västerås kommun.

Bredbandsutbyggnad genom fibernät mattas av något och ökningen är störst utanför tät- och småort. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) rapport ”PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2019”.
    Totalt har drygt åtta av tio av hushållen tillgång till fiber. Det är en ökning med knappt 3,5 procentenheter jämfört med föregående år. Ökningen mattades av något jämfört med ökningen mellan 2017 och 2018 som var cirka 5 procentenheter. Snabbast är ökningen i Dalarnas län (knappt 6 procentenheter), följt av Jönköpings och Blekinge län. Ytterligare knappt 8 procent av hushållen finns i absoluta närheten av ett fibernät, och skulle därmed kunna ansluta sig.
    PTS: Hälften av hushållen utanför tätort och småort har snabbt bredband.
    Ta del av rapporten som pdf: PTS mobiltäcknings-och bredbandskartläggning 2019.
    Bredbandskartan.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv