Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Långfredag

Långfredagen är en dag som långt in på 1900-talet präglades av stillhet och tystnad. Långfredagen är den stora sorgens dag, Jesus dödsdag. Sorgen markerades genom att inga onödiga sysslor fick utföras. Man åt enkelt och barnen fick inte leka. Stämningen beskrevs som tung och tryckande. Långt in i vår tid var affärer, restauranger och biografer stängda.
    Många klädde sig i svart på långfredagen och tystnad och stillhet skulle råda. Ända till 1969 var det enligt lag förbjudet att visa biofilmer, ordna danser och andra former av offentliga nöjestillställningar.
    Inför årets påsk har myndigheterna, med anledning av Covid-19, kommit med många nya direktiv som påverkar alla och envar omedelbart och direkt. Och i coronatid gäller det att hitta sin egen väg för att ta sig igenom det tuffa och besvärliga.
    Tag dig ut i naturen när solen lyser och himlen är blå – men håll avstånd. Och värna lite extra om dina nära och kära på det sätt som går.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv