Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Det här är Socialdepartementet

Socialdepartementet är ett departement under Sveriges regering som sköter bland annat social omsorg, vårdfrågor, socialförsäkringar och folkhälsofrågor. Departementschefen har i regel benämnts socialminister och nuvarande departementschef är Lena Hallengren. Socialdepartementet har, tillsammans med Folkhälsomyndigheten, hamnat i centrum nu när coronapandemin härjar landet.
    Socialdepartementet ansvarar för frågor som rör samhällets välfärd. De handlar om att främja människors hälsa och samtidigt se till att sjuka får den vård de behöver. De omfattar försäkringar för att människor ska vara ekonomiskt trygga när de är sjuka, äldre eller när barnen är små. Frågor om individ- och familjeomsorg, stöd till personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg ingår också. Dessutom arbetar departementet med rättigheter för personer med funktionsnedsättningar och med frågor om premiepensionssystemet.
    Det här är Socialdepartementet (pdf 522 kB).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv