Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fotoprojekt som visar törnskatans matförråd

En liten varning till känsliga för otäcka bilder.

På Colorados grässlätter fångar Rachel Hopper skickligt skönheten i den hårda sångfågelns distinkta livsmedelslager.
    Rachel Hopper körde igenom Colorados Pawnee National Grassland 2016 när hon upptäckte en insekt som oklanderligt spetsats på ett taggtrådstaket. Hon kände igen den som en Haldemans gräshoppa (Xanthippus corallipes), en art som hon sett flyga över regionens kortgrässtäpp, men aldrig död, och verkligen inte som den här.
    Hopper har varit en ivrig fågelskådare sedan början av 1990-talet, med denna upptäckt påbörjande hon av vad hon har kallar “shriking”, en nischform av fågelskådning som ägnas åt att observera törnskatan – i hennes fall Loggerheads (amerikansk törnskata, Lanius ludovicianus) – och deras fastnaglade byten.
    Audubon: This Stunning Photo Project Showcases the Loggerhead Shrike’s Gory Deeds.
    USDA: Pawnee National Grassland.
    Wikipedia: Samuel Stehman Haldeman.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv