Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur en fotograf kom att älska hästsko krabbor

Foto: Lynn Alleva Lilley/ Atlas Obscura.

Det var en sensommarmorgon i den lilla staden Lewes, Delaware och Lynn Alleva Lilley var på stranden och tog bilder av det dansande ljuset vid tidvatten. Plötsligt trängde ett långt mörkt föremål genom vattnet, detta distraherade henne från vad hon gjorde. Hon blev dock nyfiken på vad det var.

“Then the tail raised, and I realized it was a horseshoe crab swimming on its back,” Alleva Lilley said. “I had never seen that before. I thought maybe it was warming in the sun or was wounded. I just had to follow this creature. It felt like some benevolent force offered it as a gift and a lifeline.”

Det var början på hennes äventyr med dessa marina varelser som hon kommer att lära känna och älska under de kommande åren.
    Se och läs om hennes fascinerande historia på Atlas Obscura.
    Atlas Obscura: Photographs Capture the Ancient Elegance of Horseshoe Crabs.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv