Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Polisen går över till digital ordningsbot

Foto: Polisen.

Istället för att skriva ut böter med papper och penna kommer polisen framöver att utfärda digitala böter på plats genom en app i mobilen. Det betyder att polisen sparar tid och att rättssäkerheten ökar.
    Just nu genomför polisen en trafikvecka med fokus på hastighetskontroller. Att fler i vägtrafiken sänker hastigheten är avgörande för att förbättra trafiksäkerheten.
    Appen används till olika typer av ordningsböter, varav de flesta utfärdas för trafikbrott. Till sommaren är det nya verktyget tillgängligt för samtliga poliser i landet. Ytterligare funktioner planeras, exempelvis möjlighet att betala på plats eller genom polisens webbplats.
    Läs mer på Polisen: Polisen går över till digital ordningsbot.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv