Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fotbollsfans på match under pandemin 1918

Klicka på bilden för större format!

Bilden visar fotbollsfans på en match under pandemin som drog fram över världen år 1918. Det var spanska sjukan, som också kallades ”spanskan” – en ovanligt svår och dödlig form av influensa som spreds över hela världen i slutet av och strax efter första världskriget.
    De flesta dödsoffren var unga vuxna, vilka i övrigt var vid god hälsa. Pandemin varade mellan mars 1918 och juni 1920 och nådde såväl Arktis som avlägsna öar i Stilla havet. Mellan 50 och 100 miljoner människor dog, vilket gör spanska sjukan till den pandemi som skördat flest liv i mänsklighetens historia på så kort tid.
    Man uppskattar att 500 miljoner infekterades, vilket motsvarade ungefär en tredjedel av alla människor vid den tiden.
    Större bild. Bilden ovan är något beskuren.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv