Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Midnattssolen kommer åter – nu går solen inte ner

Osäkerhet råder på många håll i världen, men en sak är precis som vanligt – midnattssolen. I norra Norrland kommer solen att varken gå upp eller ner, utan stannar ovanför horisonten under hela dygnet.
    Först var det obefolkade Treriksröset på gränsen mellan Norge, Finland och Sverige. Där gick solen upp strax före klockan ett på onsdagen. Den kommer nu att hålla sig över horisonten i drygt två månader enligt SMHI. Torsdagen var det första dygnet med midnattssol.
    SMHI: Dags för midnattssol som vanligt längst i norr.
    Svenska Turistföreningen: Midnattssol.
    Svenska Turistföreningen: När och var kan jag bäst uppleva midnattssolen?
    Swedish Lapland: Så upplever du midnattssol.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv