Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Apples vd Tim Cook uttalar sig om George Floyds död

Apples vd Tim Cook har skrivit ett öppet brev på Apples webbplats. Där skriver han om dödsfallet av George Floyd och den rasism som många anser finns i USA. Händelsen där poliser i Minneapolis kvävde den obeväpnade Floyd till döds har lett till stora demonstrationer som urartat i upplopp och kravaller i flera städer, både i och utanför USA.
    Coock skriver bland annat:

“To create change, we have to reexamine our own views and actions in light of a pain that is deeply felt but too often ignored. Issues of human dignity will not abide standing on the sidelines. To the Black community – we see you. You matter and your lives matter.”

Apple donerar medel till flera organisationer som arbetar mot rasism, bland annat Equal Justice Initiative.
    Apple: Speaking up on racism.
    Cnet: Apple CEO Tim Cook speaks out on George Floyd, racism in open letter.
    Equal Justice Initiative

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv