Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Förenade Arabemiraten reser snart till Mars

Redan för fem år sedan meddelade Förenade Arabemiraten att man som första land i arabvärlden skulle skicka en obemannad farkost till Mars Den 14 juli är det dags för farkosten Hope att påbörja sin resa.
    Hope beräknas komma fram till den röda planeten i februari 2021. Då ska den lägga sig i omloppsbana runt planeten och börja studera hur vädret är i olika regioner på Mars. Det kommer att pågå ett Mars-år, 687 jorddagar.
    Hope är en del i Förenade Arabemiratens ambitiösa projekt att så småningom bygga en mindre stad på Mars, som man siktar på till år 2117.
    BBC News: UAE Mars mission: Hope project a ‘real step forward for exploration’.
    UAE Space Agency.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv