Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Värdighet: Statyn USA behöver just nu

Foto: Keith Lehr.

Be någon att namnge en berömd amerikansk staty och chansen är stor att de kommer att svara med Frihetsgudinnan. En symbol för global upplysning som representerar friheten att leva ett liv som inte hindras av förtryck var och är fortfarande ironi där för de människor som inte föll in i den medfödda och historiska ”Euro-centriciteten” i Lady Libertys löfte.
    Då kanske detta monument i South Dakota kommer att göra något för att åtgärda denna obalans, åtminstone när det gäller staty. Värdighet – för det är hennes namn – står på en brant nära Missouri-floden, med utsträckta armar och håller en stjärnklädd filt och erbjuder skydd till var och en som söker hennes skydd. Hon är 50 meter hög och är tillverkad av rostfritt stål – stöttad av en enorm stålstång i sitt inre för att skydda henne från de höga vindarna som ofta visslar över slätterna.
    Kuriositas: Dignity: The Statue America Needs Right Now.
    Engelska Wikipedia: Dignity (statue).
    Atlas Obscura: Dignity of Earth and Sky.
    SOUTH DAKOTA: Dignity of Earth and Sky Statue.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv