Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Återuppbyggnaden av eldhärjade staden Paradise

På morgonen den 8 november 2018 uppslukade en omfattande skogsbrand den pittoreska staden Paradise, cirka 150 km norr om Sacramento, i Kalifornien.
    Totalt 50.000 invånare evakuerades från Paradise och dess omgivningar och lika många blev hemlösa efter branden. Hela branden omfattade nästan 62.000 hektar och förstörde 18.000 byggnader när man räknar in områdena runt Paradise. Det tog 20 dagar innan branden kom under kontroll.
    När branden släckts hade den dödat 85 människor och förstört 95 procent av de lokala strukturerna. Det var den dödligaste amerikanska branden på 100 år – och den värsta någonsin i Kaliforniens historia.
    Det blev också den absolut dyraste i hela världen det året. Sedan dess håller staden på att byggas upp igen, och det är det som dokumentärfilmen Rebuilding Paradise handlar om. Den är regisserad av Ron Howard och har biopremiär den 31 juli.
    Läs mer på National Geographic: Rebuilding Paradise.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv