Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Behåll kylan under rötmånaden

Rötmånaden är ett begrepp i Bondepraktikan för en månadslång period i slutet av juli och början av augusti under vilken många livsmedel håller sig sämre. Rötmånaden inleds enligt nutida svensk tradition i slutet av fruntimmersveckan, det vill säga något av datumen 22, 23 eller 24 juli och pågår till 22, 23 eller 24 augusti.
    I år är startdatumet torsdag den 23:e juli. Att använda kylväska, vara extra noga med hygienen och att titta, lukta och smaka – det är några av Livsmedelsverkets tips nu när rötmånaden står för dörren.
    Här är Livsmedelsverkets tips under rötmånaden:
● Ta det kallt – kyla gör att maten håller längre.
● Håll händer och köksredskap rena.
● Undvik att sommarsvinna.
    Fler goda rötmånadstips på Livsmedelsverket: Behåll kylan under rötmånaden.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv