Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Storbrand i katedralen i Nantes

Katedralen i Nantes.
Foto: Wikimedia Commons, cc.

Ännu en storbrand bröt ut i Frankrike på lördagsmorgonen. Det är den berömda katedralen i franska Nantes som drabbats av en brand som åklagare misstänker är anlagd. Över 60 brandmän var på plats och försökte bekämpa branden, rapporterar BBC.
    Skadan är koncentrerad till orgeln från 1400-talet, som verkar vara totalförstörd. Grunden den står på är väldigt instabil och skulle kunna rasa samman, säger brandchefen. Utöver skadan på orgeln så skadade elden kyrkfönstren på kyrkans framsida.
    Eldsvådan tycks ha börjat på tre platser, något som enligt åklagaren tyder på att ett brott ligger bakom.
    ”Efter Notre-Dame står nu även Petrus och Paulus katedral i hjärtat av Nantes i brand. Allt stöd till våra brandmän som tar stora risker för att rädda denna gotiska juvel i hertigarnas stad”, skriver Emmanuel Macron på Twitter.
    BBC News: Nantes: Arson suspected in fire at Saint-Pierre-et-Saint-Paul cathedral.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv