Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Gömt väntrum för kungligheter på Stockholms centralstation

Kungliga väntsalen på centralstationen är en för allmänheten gömd plats.
Foto: Christian Lärk.

På Stockholms centralstation finns en av huvudstadens hemligaste vrår – en väntsal för kungligheter.
    Lokaltidningen Mitt i har gjort ett besök i den för allmänheten gömda vänthallen, som bjuder på en historisk tillbakablick. Gamla ståtliga möbler, högt i tak, vackra målningar och inredningsdetaljer och med ett eget rum för drottningen med egen toalett.
    I dag används väntsalen främst som ett museum och ungefär två gånger i månaden hålls visningar. Det går även att hyra salen för ett privat event. Men reglerna är hårda. Sällskapet får inte dricka rödvin eller kaffe. Det är även förbjudet att ha levande ljus i lokalen.
    Läs mer om detta gömda ställe på Stockholms central i Mitt i: Gömt väntrum för kungligheter på Stockholms centralstation.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv