Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ryssland anklagas för att ha testat satellitvapen

Både USA och Storbritannien anklagar Ryssland för att ha testat ett vapensystem i rymden som skulle kunna användas för att förstöra satelliter. Vapensystemet är en satellit som kallas för Kosmos 2543 som har släppts från satelliten Kosmos 2542.
    Ryssland påstår att det handlar om en inspektionssatellit, men enligt amerikanska uppgifter ska Kosmos 2543 skjutit iväg någon sorts projektil som skulle kunna skjuta ner andra satelliter. Ryssland förnekar att man testat rymdvapen, något som är förbjudet enligt internationella rymdföredraget “Outer Space Treaty” från 1967. USA kan inte heller definitivt bevisa att Ryssland faktiskt testat ett vapen som skulle kunna skjuta ner andra satelliter.
    BBC News: UK and US say Russia fired a satellite weapon in space.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv