Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Amerikaner varnas för att plantera mystiska fröer

Amerikanska myndigheter varnar nu sina medborgare från att plantera okända fröprover som de fått med posten. De mystiska fröproverna har levererats till ett okänt antal amerikaner utan att dessa beställt dem. Än så länge är det oklart vad det handlar om för fröer och därför avråder nu myndigheterna i USA mottagarna från att plantera fröerna.
    I värsta fall kan fröerna bära på skadliga patogener eller insekter enligt Carolee Bull, professor vid Penn State University. Delstaten Kentuckys jordbrukskommissionär Ryan Quarles säger till CBS News:

“We don’t know what they are, and we cannot risk any harm whatsoever to agricultural production in the United States. We have the safest, most abundant food supply in the world and we need to keep it that way. At this point in time, we don’t have enough information to know if this is a hoax, a prank, an internet scam or an act of agricultural bio-terrorism. Unsolicited seeds could be invasive and introduce unknown diseases to local plants, harm livestock or threaten our environment.”

Fröproverna verkar ha postats i Kina och har dykt upp i flera amerikanska delstater. Någon ny typ av ”krigföring”?
    Läs mer på CBS News: Mystery seeds from China are landing in Americans’ mail boxes.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv