Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

17-åring bakom uppmärksammad Twitterattack

I USA har polisen gripit tre personer, bland annat en 17-åring, som misstänks ligga bakom den uppmärksammade Twitterattacken mot flera världskändisar. Den sjuttonårige misstänkte gärningsmannen greps tidigt på fredag morgon i Tampa, Florida. Enligt lokala myndigheter misstänks han vara hjärnan bakom den uppseendeväckande attacken mot Twitter för två veckor sedan då bland annat Barack Obamas, Joe Bidens, Elon Musks och Kim Kardashians konton hackades.
    Två andra personer som misstänks vara delaktiga, en annan från Florida och en från Storbritannien, har också tagits av polisen.
    Enligt Twitter var det nätfiske och den mänskliga faktorn som möjliggjorde attacken och att det inte var på grund av någon teknisk säkerhetsbrist. Genom att ge sig på utvalda Twitter-anställda som hade tillgång till olika supportverktyg lyckades förövarna komma åt kändisarnas konton och genomföra sitt bitcoinbedrägeri. Twitter har nu begränsat tillgången till dessa system så det inte ska hända igen.
    ArsTechnica: Twitter hackers used “phone spear phishing” in mass account takeover.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv