Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Eurostat: Störst arbetslöshetsökning i Sverige

I inget annat EU-land ökade arbetslösheten under juni mer än i Sverige som nu har den sjätte högsta andelen utan jobb i unionen. Mot unga har coronakrisen slagit hårdare.
    I juni låg den genomsnittliga arbetslösheten i EU på 7,1 procent vilket är en ökning med 0,1 procentenheter, motsvarande 281.000 personer, jämfört med månaden innan, visar preliminära uppgifter från Eurostat.
    Motsvarande ökning i Sverige var 1,3 procentenheter vilket var den enskilt största förändringen för de EU-länder som det finns uppgifter för. Ökningen innebär att arbetslösheten i Sverige enligt Eurostat var 9,3 procent – den sjätte högsta i unionen och långt från regeringens tidigare mål om lägst arbetslöshet i EU år 2020.
    Europaportalen: Eurostat: Störst arbetslöshetsökning i Sverige.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv