Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

USA tänker bygga ett kvantinternet

Nyligen presenterade amerikanska US Department of Energy planer på att bygga något man kallar ”kvantinternet”. Det är ett kvantkrypterat nätverk, som körs parallellt med det vanliga internet och är omöjligt att avlyssna.
    Det kvantkrypterade nätet är tänkt att användas av myndigheter och andra som vill kunna kommunicera säkert. Kvantkryptering använder kvantmekaniska system för att skydda transport av information. Försöker någon komma över och dekryptera den krypterade nyckeln som skyddar informationen så säger fysikens lagar att nyckeln förändras och blir oanvändbar.
    US Department of Energy ska bygga ett testnät för “kvantinternet” som blir cirka 130 kilometer långt. Men än så länge är det oklart var och när en fungerande version kommer att finnas.
    The Washington Post: U.S. hatches plan to build a quantum Internet that might be unhackable.
    TNW: US unveils blueprint for ‘unhackable’ national quantum internet.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv