Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Den äldsta inspelade videon

“Roundhay Garden Scene”, England, 1888.

Louis Le Prince var en pionjär inom film. Han var den första som tog en film med en enda linskamera och en filmremsa. Hans ultimata mästerverk kallades ”Roundhay Garden” och ”Leeds Bridge”, som producerades 1888. Prince försvann på mystiskt sätt 1890, tros vara ett självmord och visade aldrig filmen offentligt. Nu finns originalen som 20 stillbildsbilder.
    Denis Shiryaev tog de 20 bilderna och återställde filmen med artificiell intelligens (AI). Han förklarar vad han gjorde i videon, men om du bara vill se animationen hoppar du över de två första minuterna. Restaureringen innehåller 250 ramar. Och han lade också till ljudeffekter.
    Wikipedia: Louis Le Prince.
    Wikipedia: Roundhay.
    IMDb: Roundhay Garden Scene (1888).


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv