Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Över hundra döda av hydroxyklorokin i USA

I USA har över 100 personer dött efter att ha tagit malariamedicinen Hydroxyklorokin mot covid-19, det visar statistik från amerikanska läkemedelsverket FDA om biverkningar som Milwaukee journal sentinell skriver om.
    Av de knappt 300 dödsfall som kopplas till läkemedlet under första halvan av 2020 så använde drygt hälften av patienterna medlet mot covid-19. Rapporteringen av biverkningar till FDA bygger på frivillighet så det kan även finnas ett mörkertal.
    Hydroxyklorokin har flera gånger under pandemin rekommenderats av president Trump som ett botemedel mot covid-19, men studier har visat att medlet snarare kan orsaka svåra biverkningar som hjärtproblem för covidpatienter.
    Milwaukee journal sentinell: Trump’s praise of hydroxychloroquine led to a boom in prescriptions. Then came reports of thousands of patients experiencing adverse events.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv