Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

I konsten handlar plast oftast om nedskräpning

Plastkonst illustrerar ofta problem som nedskräpning eller engångsanvändning.
Foto: Pixabay.

Ett sår i naturen, billigt skräp och farligt för djur och människor. Så presenteras plast i visuell konst och fotografi världen över, enligt en ny studie. Men vissa problem gestaltas inte enligt forskarna.
    Konst och kultur har stor kraft att driva förändring och belysa problem. I en tid av digitalisering och spridning via sociala medier blir denna kraft ännu större, och konsten har nu fler möjligheter att nå nya grupper och delar av samhället.
    Läs mer på Lunds universitet: I konsten handlar plast oftast om nedskräpning.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv