Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

OECD-ländernas politiker tar efter varandra

Majoriteten av OECD-länderna införde samma eller liknande restriktioner under ett par veckor, trots att länderna hade olika förutsättningar. Bild: PANGGABEAN.

Ju mer demokratiskt ett land är desto större sannolikhet att politikerna beslutar på samma sätt som i grannländerna, utan närmare analys. Det visar en forskargrupp som studerat politiskt beslutsfattande i corona-krisens inledning.
    Karl Wennberg och Abiel Sebhatu, professor respektive postdoktor vid Institutet för Analytisk Sociologi vid Linköpings universitet har tillsammans med kollegor i Uppsala och Göteborg studerat det politiska beslutsfattandet i OECD-länderna under corona-krisen.
    Linköpings universitet: OECD-ländernas politiker tar efter varandra.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv