Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Lagring av energi i röda tegelstenar

Foto: Washington University.

Röda tegelstenar – några av världens billigaste och mest kända byggnadsmaterial – kan omvandlas till energilagringsenheter som kan laddas för att hålla el, som ett batteri, enligt ny forskning från Washington University i St. Louis.
    Tegel har använts i väggar och byggnader i tusentals år, men har sällan funnits lämplig för annan användning. Nu har kemister inom Arts & Science utvecklat en metod för att tillverka eller modifiera ”smarta tegelstenar” som kan lagra energi tills det krävs för drivningsenheter. Bevis finns publicerat i Nature Communications som visar ett tegel som direkt driver ett grönt LED-ljus.
    Washington University in St.Louis: Storing energy in red bricks.
    Nature: Energy storing bricks for stationary PEDOT supercapacitors.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv