Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hus i två våningar utskrivet med 3D-betongskrivare

Kamp C, Westerlo, det belgiskbaserade provinscentret för hållbarhet och innovation inom byggande, skrev ut ett hus med Europas största 3D-betongskrivare. Bostaden på 90 kvadratmeter skrevs ut i ett stycke med en fast skrivare. Detta är världens första.
    Det utskrivna huset är tre gånger starkare än ett hus byggt med snabbbyggda tegelstenar. ”Materialets tryckhållfasthet är tre gånger större än för den konventionella snabbbyggda tegelstenen”, förklarar Marijke Aerts, projektledare på Kamp C.
    Läs mer och se fler bilder på Twisted Sifter: This 3D Concrete Printer Just Printed a Two Story House On-Site.
    Besök också Kamp C: First printed house in Europe at Kamp C.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv