Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Arkadien – ett förlorat paradis

Idag torsdag, 17 september, öppnar höstens stora utställning, Arkadien – ett förlorat paradisNationalmuseum. Den handlar om just landskap och visar konst som berättar om verklighetsflykt och en längtan bortom civilisationen, om antika myter och kärleksberättelser och om människans roll i naturen, då och nu.
    Fransk och italiensk konst, framför allt från 1600-talet, dominerar och man möter berömda konstnärer som Claude Lorrain, Nicolas Poussin och Salvator Rosa. Utställningen tar oss sedan vidare genom tid och landskap till det svenska sekelskiftet 1900 och verk av bland andra Prins Eugen, Anna Boberg och Otto Hesselbom. Avslutningsvis kan man också se några bilder av fotografen Suvra Kanti Das från Bangladesh.
    Läs mer och se bilder på några av konstverken i utställningen på Nationalmuseum: Arkadien – ett förlorat paradis.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv