Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Läppförstoringar motar dödsrädsla

Fylliga läppar är mångas skönhetsideal. Bild: MostPhotos.

Fler och fler personer gör fillers, det vill säga en injektion för att förstora exempelvis läppar eller släta ut hud. Vad kan vi tänka om detta konstruerade skönhetsideal? Emma Severinsson, modehistoriker, ger sin syn på saken.
    Att spruta in ämnen i kroppen för att förändra sitt utseende är långt ifrån nytt. Redan i början av 1900-talet användes paraffin för att uppnå en liknande effekt som dagens fillers. Trenden att förändra sitt utseende går dock ännu längre tillbaks och var inledningsvis främst förbehållen män.
    Lunds universitet: Läppförstoringar motar dödsrädsla.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv