Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hela Sverige får svinnsikt

Majoriteten av allt matsvinn uppstår i hemmen. Ändå tror många att det är andra som slänger mat, inte de själva. Nu vill Livsmedelsverket tillsammans med andra aktörer öka insikten om hur mycket mat som faktiskt slängs i onödan – och att det går att göra något åt det!
    För att sätta extra ljus på frågan har FN instiftat den internationella matsvinnsdagen – The International Day of Awareness of Food Loss and Waste (#FLWDay) – som inträffade för första gången den 29 september 2020. Hela världen uppmärksammade dagen på olika sätt. I Sverige genomförs kommunikationssatsningen Hela Sverige får #svinnsikt vecka 40–41.
    Livsmedelsverket: Hela Sverige får svinnsikt.
    European Commission: International Day of Awareness of Food Loss and Waste.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv