Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ny bibelöversättning till 2026

Gustav Vasas bibel. Bild: Wikimedia Commons.

Svenska Bibelsällskapet kommer att ta fram en ny översättning av hela Nya testamentet till 2026. Beslutet togs den 28 september av Bibelsällskapets styrelse. Medel till översättningsarbetet har beviljats av Bibelfonden, en förutsättning som gör att satsningen nu kan ta fart.NT 81 lanserades. Det är till och med fem år längre än det klassiska tidsspannet mellan en äldre och en ny bibelgeneration, så det är dags att vi gör en insats för samtida och framtida bibelläsare, säger Anders Göranzon, generalsekreterare för Svenska Bibelsällskapet.

Lista över tidigare officiella svenska bibelöversättningar:
1526 Nya testamentet på svenska
1541 Gustav Vasas bibel
1703 Karl XII:s bibel
1917 års kyrkobibel
Bibel 2000
    Svenska Bibelsällskapet: Nytt NT klart till 2026.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv