Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Livsmedelsverket uppdaterar råd om linfrön, aprikoskärnor, bittermandel och kassava

Linfrö.

Livsmedelsverket har gått igenom aktuell kunskap om livsmedel som innehåller ämnena cyanogena glykosider och uppdaterat några råd. Cyanogena glykosider kan bilda giftet vätecyanid och finns naturligt i höga halter i många växter och växtdelar. Några exempel är linfrön, aprikoskärnor, bittermandel och kassava (maniok).
    Cyanogena glykosider finns i flera växter och växtdelar som används som livsmedel. När de cyanogena glykosiderna bryts ner bildar de giftet vätecyanid. Vätecyaniden börjar bildas när livsmedlet, till exempel linfrön eller aprikoskärnor, tuggas, krossas eller mals.
    Livsmedelsverket: Livsmedelsverket uppdaterar råd om linfrön, aprikoskärnor, bittermandel och kassava.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv