Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Surrealistisk klocka på Schiphol Airport

“Real Time” är en surrealistisk arbetsklocka på Schiphol Airport i Amsterdam som är delvis performativ, delvis skulpturell och i slutändan funktionell. Den skapades 2016 av konstnären Maarten Baas, där man kan se en arbetande man måla tiden minut för minut.
    Klockan är installerad i den internationella terminalen på Amsterdams flygplats (AMS) och är en av de sista sakerna resenärer ser innan de lämnar Nederländerna. Arbetarens blå overaller, gul trasa och röd hink hyllar den berömda holländska konstnären Piet Mondrian.
    Det som passagerarna faktiskt ser är en 12 timmars lång inspelning med öglor som ger illusionen av att en arbetare står inne i den genomskinliga klockan och målar “dygnet runt” varje minut på dagen.
    Se fler bilder på Rwisted Sifter: This Surreal Clock at Schiphol Airport Looks Like Someone is Painting the Time.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv